Vilken glädje att plocka blåbär

Jag har plockat blåbär vid några tillfällen den senaste tiden och har då plockat för hand. Visst är det mysigt att sitta där och plocka bären ett i taget men det går väldigt långsamt. I måndags plockade jag 3,6 liter på drygt 3 timmer och så åt jag en massa förstås. Jag vill ha mer bär nu när det finns så mycket av dem i skogen. Igår åkte jag helt enkelt iväg och köpte mig en bärrepa och ett galler till att rensa blåbären med.

Idag stack jag iväg direkt efter jobbet och var på plats i skogen kl 17.30. Det kryllar av bär och jag kände mig helt salig. Repan fungerade utmärkt. Jag hade tagit med två 10-litershinkar för att vara på den säkra sidan men redan efter 2 timmar och 15 minuter hade jag fyllt dem. Det var så otroligt roligt och jag kände en sådan lycka. Jag har aldrig varit med om något liknande.

Det känns också bra att få återuppta gamla traditioner. Jag var med mina föräldrar och morföräldrar och plockade bär när jag var liten men jag har aldrig direkt gillat det. Det bästa var fikastunderna i skogen. Nu kändes det annorlunda. Det var verkligen roligt och en stor anledning till det är säkert att det finns så mycket bär.

Jag skulle sen bära hinkarna till bilen, en promenad på ca 7 minuter. Jag fick stanna och vila med jämna mellanrum men det gick bra.

Väl hemma satte jag igång att rensa. Gallret fungerade fint och jag bredde också ut bären på ett lakan innan jag lade dem i en annan hink. Jag hann rensa 10 liter innan mörkret föll på. Till slut hade jag mobillampan på för att jag skulle se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s